Laser yag (pentru cataractă secundară)

Laserul YAG este o procedură simplă, fără durere și de scurtă durată care se efectuează în cabinetul medicului oftalmolog cu scopul de a îndepărta problemele oculare.

Ce se întâmplă în timpul unei capsulotomii cu laser YAG?

Tratamentul se va face ca o procedură rapida în cabinetul medicului.  Vi se vor pune câteva picături în ochi pentru a mări pupila și picături pentru ochi anestezice pentru a amorți suprafața ochiului. Laserul este similar cu lampa cu fante cu care vă sunt examinați ochii atunci cand veniti la controlul obisnuit, cu excepția faptului că are atașat un laser special. Medicul va pune o lentilă de contact specială pe ochi înainte de a aplica raza laser. Aceasta lentilă permite medicului să vizualizeze mai clar capsula pentru a aplica laserul și a face o mica incizie in ea, pentru a imbunatatii vederea.

Tratamentul este nedureros datorită picăturilor anestezice și durează aproximativ 20 de minute.

Când știi că ai nevoie de investivație cu Laser YAG ?

Simptomele care necesită investigația cu Laserul Yag sunt diminuarea vederii, vedere încețoșată, aceleași simptome pe care pacientul le acuză și înaintea operației de cataractă.

Riscurile acestei proceduri

Complicațiile după acest tratament sunt foarte rare.

Uneori presiunea din interiorul ochiului crește imediat după tratamentul cu laser. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil să aveți nevoie de tratament suplimentar înainte să puteți pleca acasa.

Extrem de rar, unii pacienți pot dezvolta o acumulare de lichid în macula (o parte a ochiului responsabila pentru vederea centrală detaliată). Aceasta se numește edem macular, care cauzează estomparea sau distorsiunarea vederii. O altă complicație extrem de rară este dezlipirea de retină, când membrana fină sensibilă la lumină, din partea din spate a ochiului se îndepărtează de peretele ochiului.

Daca aveți următoarele simptome, înseamnă că aveți nevoie urgent de un control și posibil, de un tratament:

  • durere excesivă
  • apariția bruscă a particulelor plutitoare (pete negre cauzate de bucăți mici de resturi care plutesc în
  • umorul vitros al ochiului)
  • pierderea vederii
  • lumini intermitente
  • creșterea unei pete rosii a ochiului.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, contactați imediat medicul oftalmolog.

Fă-ți o programare

Puteți face programare rapid prin formularul din dreapta, sau direct la telefon. Colegii noștri de la recepție vă pot comunica disponibilitatea și informațiile necesare programării. Completarea formularului nu reprezintă înregistrarea sau confirmarea unei programări, ci transmiterea unei cereri de programare. Veți fi contactat de către echipa noastră, pentru verificarea disponibilității medicilor și realizarea unei programări.

VEZI CABINETELE ȘI CLINICILE

Notă de informare pacienți cu privire la programarea la consult/operație

Pacientul care își anulează o programare la consult/operație, o singură dată, cu cel puțin o zi înainte de programare, are dreptul la o a doua programare realizată în aceleași condiții.
Dacă pacientul își anulează, în mod consecutiv, și cea de-a doua programare la consult și/sau operație, o nouă programare se va efectua doar dacă pacientul acceptă plata în avans (prin ordin de plată sau cash la recepție) atât pentru consult, cât și pentru operație.
Pacientul care nu se prezintă la consult/operație, nu anunță anularea programării, și nici nu răspunde la apeluri, poate solicita o a doua programare doar dacă achită consultul/operația în avans.
Pacienții care solicită programare pentru operațiile de retină sau cele laser Prk/Femtolasik/Smile Pro achită în avans 30% din contravaloarea operației. Programarea se va realiza doar după încasarea avansului. Dacă pacientul anunță cu minim 48h anterior intervenției că se află în imposibilitate obiectivă de a se prezenta, i se va restitui tot avansul achitat. Dacă pacientul nu se prezintă și nu anunță cu cel puțin 48h anterior imposibilitatea prezentării, avansul achitat se consideră a fi pierdut cu titlul de daune interese și nu se mai restituie.